Spring naar inhoud

David Bronkhorst in documentaire over Carré

Het geheim van Carré

Op 6 januari zendt het Uur van de Wolf de NTR-documentaire Circushart – De droom
van Oscar Carré uit. In deze documentaire is een prominente rol weggelegd voor schrijver David Bronkhorst, van wie eerder de roman Het geheim van Carré verscheen, waarin circusdirecteur Oscar Carré de hoofdpersoon van het boek de kans geeft om werkelijk wereldberoemd te worden, maar tegen welke prijs?

In de documentaire vertelt Bronkhorst niet alleen als schrijver, maar ook als nakomeling van Carres grootste ster August de Domme, tevens het hoofdpersonage van zijn roman. Samen met een nakomeling van Oscar Carré zelf spreekt hij over de bijzondere band tussen De Domme en Carre. De verhalen die in de documentaire verteld worden, komen tevens aan bod in Bronkhorsts roman.

Theater Carré viert dit seizoen zijn 125 jarig bestaan. Hoe kwam dit majestueuze theater aan de Amstel aan het eind van de negentiende eeuw tot stand? Wie was de legendarische grondlegger Oscar Carré? En waarom had hij zo’n dramatisch leven? Die vragen worden beantwoord in de NTR-documentaire Circushart – De droom van Oscar Carre over leven en werk van de Europese tycoon.

Kijk de uitzending terug

%d bloggers liken dit: